pupket Občasný přispěvatel
Poeet p?íspivku : 102 Registration date : 23. 02. 08
| Předmět: František Ringo Čech Wed Nov 25, 2009 9:36 pm | |
| FRANTIŠEK RINGO ČECH: Já jsem básník, mistr péraBubeník, kapelník, textař, spisovatel, dramatik, herec, principál, malíř, zpěvák etc. Čech je pozoruhodnou postavou naší hudební historie, na které ztroskotá každá jednoduchá definice. Více než čtyřicítka skladeb to ukazuje jasně: začátky v Olympiku s Mikim Volkem, úspěšné etapy jednoduchých popěvků s Viktorem Sodomou i hard rocku ve vynucených mezích zákona s Jiřím Schelingerem, ale také práce pro Karla Gotta, Jitku Zelenkovou nebo Věru Špinarovou na straně jedné a Pražský Výběr na té druhé.
Občas si své zkušeně zpěvné a dobře zapamatovatelnými fórky opatřené texty zazpíval sám. Ač občas čekatel na logopeda, přece současně i vzorný interpret písní snad někdy prostých, ale také se stoprocentní spolehlivostí účinku na posluchače a tanečníky.
Kompilátor Jiří Brodský vybíral tak, aby všechny Ringovy tváře našly na 2CD místo, včetně písniček k filmům Což takhle dát si špenát nebo Jak svět přichází o básníky. Je to poslouchání velice pestré, a přece osobou F. R. Čecha propojené do sice občas krkolomné, ale také soudržné logiky exota i profíka v jedné osobě.CD 1 1. Já jsem básník - mistr péra - František Ringo Čech 2. Smutný holič z Liverpoolu - Miki Volek 3. Zavolejte na ni Sady - Viktor Sodoma 4. Dělám hú! (Hit Me Across The Head With A Spoon Mama) - Jiří Schelinger 5. Račte, slečno - Karel Gott 6. Diskotéka - František Ringo Čech,Jiří Hopp,Karel Kahovec,Milan Schelinger 7. Ježek se má (Goody My Love) - Viktor Sodoma 8. Mlékaři, dolej, platím já - Milan Drobný 9. Vodotěsná ponorka (Seaside Shuffle) - Viktor Sodoma 10. Což takhle dát si špenát? - Jiří Schelinger 11. Chanson d´amour - Jitka Zelenková 12. Tygr z Indie (Hunting Tigers Out Of India) - Viktor Sodoma 13. Nápoj lásky č. 10 - Karel Gott 14. Léto s tebou - Jiří Schelinger 15. Slyšte můj hlas lahodný - František Ringo Čech 16. Žárlivý kakadu (Wakadi Wakadou) - Viktor Sodoma 17. Praví muži zkušení - Jiří Schelinger 18. Viva Tonda Mahavišnu, džezovej král - František Ringo Čech 19. Volný den - Karel Gott 20. I Love You Mädchen krásné - Jiří Schelinger 21. Zelená je tráva (Blue Is The Colour) - Karel Vlach se svým orchestrem,Skupina Františka Ringo Čecha CD 2 1. Já už jdu (Agadou dou-dou) - František Ringo Čech 2. Tak už to nejde dál - Miki Volek 3. Blues o bolesti - František Ringo Čech 4. Švihák lázeňský - Jiří Schelinger 5. Trpaslíci trávou jdou! (La-di-li, la-di-lo) - Viktor Sodoma 6. Zdenda bum bum kanón - František Ringo Čech 7. Lupič Willy - Jiří Schelinger 8. Raketou na Mars (Flying Through The Air) - Věra Špinarová 9. Né, pětku né! (No Milk Today) - Josef Melen 10. Jsem prý blázen jen - Jiří Schelinger 11. To je starý - František Ringo Čech,Miroslav Imrich 12. Pražákům, těm je hej - František Ringo Čech 13. Olé, olé, olé, olé (Anderlecht Champion) - František Ringo Čech,Petr Salava,Karel Vágner 14. Milostná píseň (Coo-Coo-Chi-Coo) - Viktor Sodoma 15. Jahody mražený - Jiří Schelinger 16. My se nezdržíme, jen něco pojíme - František Ringo Čech 17. Sim - sala - bim - Jiří Schelinger 18. Parní stroj (Na, Ya, Ta, Ta) - Skupina Františka Ringo Čecha 19. Píseň o Americe - František Ringo Čech 20. Ledová je plocha (Blue Is The Color) - kód:
-
http://rapidshare.com/files/141750896/pupket.f.r.cech.basnik.cd.one.rar - kód:
-
http://rapidshare.com/files/141763000/pupket.f.r.cech.basnik.cd.two.rar Kvalita 160-192kbps
Naposledy upravil pupket dne Sun Dec 13, 2009 7:41 pm, celkově upraveno 1 krát | |
|
pupket Občasný přispěvatel
Poeet p?íspivku : 102 Registration date : 23. 02. 08
| Předmět: Re: František Ringo Čech Wed Nov 25, 2009 9:40 pm | |
| František R. Čech - Ringo hitmaker Supraphonu01.Frantisek R.Čech - Perníková chaloupka 02.Jiří Korn - Zazpívám si ratata 03.Viktor Sodoma - Parní stroj 04.Viktor Sodoma - Zárlivý kakadu 05.V.Sodoma,F.R.Čech - Kocour Číro 06.Viktor Sodoma - Jezek se ma 07.F.R.Čech,Orchetr K.Vlacha - Zelená je tráva 08.Viktor Sodoma - Trpaslíci trávou jdou 09.Karel Gott - Nápoj lásky č. 10 10.V.Sodoma - Tygr z Indie 11.J.Schelinger - Dělám hú 12.Milan Drobný - Mlékaři dolej, platím já 13.J.Schelinger - Švihák lázeňský 14.J.Schelinger - Coz takhle dat si spenat 15.Frantisek R. Čech - Blues o bolesti 16.Frantisek R. Čech - Diskotéka 17.Pražský výběr - Pražakum, těm je tu hej 18.Frantisek R. Čech - Já už jdu - kód:
-
http://rapidshare.com/files/286275783/pupket.f.r.c.hitmaker.rar Kvalita 160kbps | |
|